Geschaafd Douglas hout

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan geschaafd Douglas hout, een topkeuze voor zowel de professionele bouwer als de doe-het-zelver. Douglas hout, afkomstig van de Douglas spar, staat bekend om zijn natuurlijke sterkte, duurzaamheid en prachtige warme kleur. Het materiaal is ideaal voor diverse constructies voor buitenprojecten. Bij Houthal 15 bent u verzekerd van topkwaliteit Douglas hout. Bij ons vindt u houten balken, planken en palen voor uw buitenprojecten. Douglas hout is populair vanwege de natuurlijke hardheid, hierdoor wordt deze houtsoort veel toegepast in tuinen, voornamelijk voor pergola’s, overkappingen en schuttingen.

Toont alle 16 resultaten

Bij Houthal15 vindt u geschaafd Douglas hout voor verschillende doeleinden. Ons assortiment is groot en divers, waardoor u bijna alle houtsoorten kunt vinden in onze webshop. Of u nu planken, balken of palen van geschaafd Douglas hout nodig heeft: bij Houthal15 ontdekt u een ruim assortiment waar u alle kanten mee op kunt.

  • Beschikbaar in diverse maten
  • Gemakkelijk te bewerken
  • PEFC- en FSC-gecertificeerd

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is een van nature sterke en duurzame houtsoort. De Douglas naaldboom groeit in Noordwest Europa en dus ook in Nederland. Door de natuurlijke hardheid van Douglas hout is het een populaire houtsoort. Om die reden wordt deze houtsoort veel toegepast in tuinen. Geschaafd Douglas hout wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van schuttingen, pergola’s en overkappingen.

Duurzame houtsoort

Douglas hout is ook vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid populair. Geschaafd Douglas hout gaat onbehandeld al 10 tot 15 jaar mee en dit kan verlengd worden door het te behandelen met een beits. Het beitsen van geschaafd Douglas hout voorkomt ook de natuurlijke vergrijzing van onbehandeld Douglas hout. Geschaafd Douglas hout is ook makkelijk te bevestigen, omdat het niet voorgeboord hoeft te worden en zelfs gelijmd kan worden, afhankelijk van uw project.

Waarom geschaafd Douglas hout?

Een van de voordelen van geschaafd Douglas hout is dat het door middel van schaven al glad is afgewerkt wanneer u het ontvangt. Het fijne hiervan is dat het niet splintert en dus nóg makkelijker te bewerken is. Dankzij het gladde oppervlak van ons geschaafd Douglas hout leent het zich uitstekend om te verven, waardoor er minder voorbereidend werk nodig is dan wanneer u onbewerkt Douglas hout zou moeten verven.

Onderhoudsarm geschaafd Douglas hout

Houthal15 biedt u een breed assortiment aan geschaafd Douglas hout dat geschikt is voor alle klussen buitenshuis. Schuttingen, pergola’s, overkappingen en uw unieke project bouwt u snel en stevig met geschaafd Douglas hout van Houthal15.

Al uw buitenprojecten profiteren van duurzaam, stevig en onderhoudsarm geschaafd Douglas hout. Uw schutting gaat lang mee, zelfs als hij onbehandeld is. Wel adviseren we om de schutting op betonpoeren te bouwen. Het geschaafde Douglas hout van Houthal15 is ook bestand tegen weer, wind en plantengroei. Met name voor een pergola is dat laatste van belang, want veel mensen kiezen ervoor om klimplanten te laten groeien over een pergola. Een stevige pergola voor beschutting, met bijvoorbeeld een doek, kunt u ook gemakkelijk van geschaafd Douglas hout maken. Uw pergola zal in dat geval duurzaam en stevig zijn.

Dé webshop voor al uw hout

Bent u op zoek naar duurzaam, stevig en onderhoudsarm geschaafd Douglas hout? Bekijk dan ons assortiment Douglas hout, geschaafd of onbewerkt op onze website. Heeft u nog vragen over de toepassing van ons Douglas hout of wilt u graag advies van onze specialisten? We denken graag met u mee. Neem contact met ons op via 0297-747002 of info@houthal15.nl.

De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal
Offerte aanvragen Whatsapp ons