Eiken

Ontdek de pracht en de kwaliteit van eikenhout bij Houthal 15. Ons assortiment eikenhout biedt u de mogelijkheid om uw tuin te verrijken met een tijdloze esthetiek en duurzaamheid die generaties lang meegaat. Bij Houthal 15 vindt u een ruim aanbod met geselecteerde eikenhouten planken, palen of balken voor uw buitenproject. Of u nu een nieuwe schutting bouwt of een nieuwe vlonder wilt plaatsen, bij ons bent u aan het juiste adres. Creëer een buitenruimte die inspireert en indruk maakt met onze hoogwaardige eikenhouten palen, balken of eiken schaaldelen. 

Eikenhout is een harde en duurzame houtsoort waar u jarenlang plezier van heeft. Eikenhout heeft een rustieke en landelijke uitstraling wat het hout erg populair maakt. Geschikt voor zowel binnen als buiten.

Eikenhout kopen

De zagerij van Houthal 15 zaagt al uw eiken planken, palen en balken perfect op maat. Dankzij ons ruime assortiment en een grote voorraad, kunt u dit prachtige bouwmateriaal naar hartenlust gebruiken voor uw nieuwe project. Eikenhout is geschikt voor talloze toepassingen, bijvoorbeeld voor een vlonder in de tuin, maar ook als u de trap binnenshuis wilt renoveren.

Bij Houthal 15 koopt u eiken balken, planken en palen. Maar u vindt in onze webshop ook meubelpanelen en vellingdelen van deze prachtige houtsoort. Heeft u vragen over ons assortiment of vergt uw project maatwerk? Neem dan contact op via mail of telefoon.

Afspraak maken

  • Duurzaam en sterk bouwmateriaal
  • Voorzien van de juiste keurmerken
  • Voor een eigentijdse, rustieke look
  • Maatwerk mogelijk

Ons assortiment eikenhout

Houthal 15 biedt u een flinke keuze in producten van eikenhout. Ieder soort is geschikt voor een bepaalde toepassing. Hieronder geven we een korte uitleg van ieder type.

Eiken planken

Wilt u een rustieke schutting bouwen of de buitenkant van uw huis voorzien van een eigentijdse wandbekleding? Eiken planken lenen zich hier perfect voor. Na verloop van tijd verkleuren de planken naar een prachtige, grijze tint. Dat geeft de schutting of wandbekleding extra karakter.

Eiken palen

Een paar stevige palen vormen een uitstekend fundament voor uw nieuwe vlonder of prieel.Eiken palen zijn een duurzame houtsoort waar u op kunt bouwen. Ze gaan jaren mee en staan bovendien prachtig.

Eiken balken

Of u nu een overkapping wilt maken in uw tuin of sierbalken aan het plafond in de woonkamer wilt plaatsen, eiken balken zijn in beide gevallen zeer geschikt. Ze zijn stevig, gaan jaren mee en zijn bij Houthal 15 te koop in verschillende lengtes en diktes. Uiteraard is maatwerk ook mogelijk.

Eiken vellingdelen

Vellingdelen zijn tong- en groefplanken en schuiven in elkaar. Eiken vellingdelen zijn zeer geschikt als dakbeschot, aan de onderkant oftewel de aangezichtszijde. Perfect dus voor bijvoorbeeld uw tuinhuis of carport.

Eiken meubelpanelen

Met eiken meubelpanelen realiseert u de mooiste meubels. Dit zijn massieve panelen met vaste, ononderbroken banen. Ook wel doorgaande lamellen genoemd. Dit zorgt voor een mooi, egaal effect wanneer u bijvoorbeeld een kastenwand of tafel bouwt.

Eigenschappen eiken

Eikenhout is al heel lang een zeer geliefd bouwmateriaal: de eeuwenoude palen waar Amsterdam op is gebouwd, zijn van eikenhout en ook tijdens de Gouden Eeuw gebruikte de scheepsbouw eikenhout. Het is hard, duurzaam en ziet er met zijn grote vlammen en spiegels rustiek en authentiek uit.

De grove nerf zorgt ervoor dat dit type hout makkelijk uitbreekt en lange splinters geeft. Bij het (machinaal) zagen is het daarom erg belangrijk om te letten op de richting van het hout.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over eikenhout of heeft u vragen over ons assortiment? Onze houtexperts staan voor u klaar. Stel uw vraag via onderstaande buttons.

Afspraak maken

De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal
Offerte aanvragen Whatsapp ons